Bank Norwegian – en av Norges største forbrukerbanker

bank-norwegian

Selv ute i Europa har nå ”alle” hørt om flyselskapet Norwegian. Lavprisselskapet hadde inntil nylig en forretningsmodell som kunne minne en del om irske Ryanair: billige billetter på overfylte fly til sentrale destinasjoner i Europa. Men CEO og eier Bjørn Kjos ønsket noe mer. Med to strategiske grep løftet han Norwegian fra å være et lite lavprisselskap til å bli en av de største luftfartsvirksomhetene i Europa: langdistanseflygninger til henholdsvis USA og Asia og satsing på private finansielle tjenester. Det er spesielt sistnevnte satsing som virkelig har gitt resultater og satt Norwegian-konsernet på kartet som en høyst profitabelt bedrift.

Kredittkort og forbrukslån for milliarder av kroner

Dagens Næringsliv kunne i april 2016 avsløre at et stort antall kjendiser hadde fått lov å kjøpe aksjer i Bank Norwegian, noe som hadde gitt en (meget) høy avkastning. I følge avisartikkelen har Bank Norwegian-aksjen steget så mye som 300 prosent siden den ble lansert i juni 2014. Man kan trygt kalle dette for en av de virkelig store suksesshistoriene i norsk næringsliv det siste tiåret. Det har faktisk gått så langt at Bank Norwegian nå er verdt mer enn flyselskapet Norwegian hvis man regner ut fra lønnsomhet og profitt.

For hvorfor er Bank Norwegian så populære?

For det første har de gode betingelser på forbrukslån. Bank Norwegians forbrukslån er en av Norges mest populære og de tiltrekker seg kunder i ”alle” aldere. Per dags dato er dette en av de få bankene  i Norge som tillater forbrukslån for nordmenn helt ned i 18-årsalderen.  I tillegg til å tilby forbrukslån med gunstige betingelser, så er de også i posisjon til å selge mange kredittkort ettersom det er en naturlig link mellom flyreiser og gratis reiseforsikring gjennom Norwegians kredittkort. Banken har oppnådd suksess ved å kunne tilby skreddersydde finansielle produkter som kundene har tatt meget godt i mot. Men Bank Norwegian er mer enn bare god markedsføring.

Hvilke fordeler får man når man søker lån uten sikkerhet hos Norwegian?

Det første som møter deg er en veldig enkel søkeprosess som kun består av tre steg der du fyller inn enkel informasjon om hvem du er. Bank Norwegian har også tilrettelagt for bruk av BankID når du skal signere låneavtalen, noe som gjør at du får svar på lånesøknaden din i løpet av svært kort tid.

Men den største fordelen med Bank Norwegians forbrukslån er at de har tilrettelagt for meget høy fleksibilitet når man skal nedbetale lånet. Ikke bare gir de alle kundene sine én betalingsfri måned hvis man trenger dette, men man har også mulighet til å betale ned lånet på ikke mindre enn 15 år. Svært få banker tilbyr så lang nedbetalingsperiode – det er vanlig for norske banker å operere med mellom syv og ti år.

Etableringsgebyret ligger på rett under tusen kroner og termingebyrene på 30 kroner. I forhold til mange av sine konkurrenter kan Bank Norwegian tilby veldig gode priser både gjennom en lav effektiv rente og lave administrasjonskostnader.

Allikevel skal det også nevnes at Bank Norwegian krever at man oppretter en brukskonto hos deres bank når man får innvilget et forbrukslån. Dette gjør banken i håp om at du en dag skal få lyst til å også benytte noen av deres andre finansielle tjenester, men du står naturligvis fritt til å beholde dine nåværende bankforbindelser akkurat slik du ønsker. Du forplikter deg ikke til å bruke noen av Bank Norwegians andre tjenester kun fordi du søker forbrukslån hos dem.